Perokok gaduh résiko langkung luhur pikeun katépaan COVID-19

9 Bagian awak anjeun dirusak ku ngaroko 


Sendi anjeun 

Nyeri sareng peradangan dina sendi anjeun? Perokok langkung condong kéngingkeun rematik rheumatoid (RA). Sareng pangobatan RA henteu tiasa dianggo ogé pikeun jalma anu ngaroko. Élmuwan henteu & pasti. 

Kulit Anjeun 

Anjeun tiasa ngarepkeun rongga, gancang. Roko tingkat nepi prosedur sepuh kulit anjeun. Éta tiasa ngajantenkeun épidermis tina umur 40 taun sapertos anu teu lami udud umur 70 taun. Bahaya ieu moal tiasa dibatalkeun sareng tiasa nyababkeun sababaraha panyakit kulit, sapertos kanker kulit, langkung parah. 

Panon anjeun 

Cahaya ngajantenkeun anjeun langkung kamungkinan janten degenerasi macular, kaayaan panon anu ngancurkeun visi pusat anu anjeun hoyong baca, nyerat, sareng ogé ningali raut jalma sanés. Anjeun ogé 3 kali kamungkinan ngembangkeun katarak, anu nyababkeun visi kabur. 

Organ Seks Anjeun 

Éta akurat: Perokok lalaki langkung condong ngagaduhan disfungsi ereksi (ED). Sareng beuki lami ngaroko, éta langkung parah panginten. Lalaki anu ngaroko langkung gampang rawat kanker téstis. Sareng atlit awéwé langkung condong kéngingkeun kanker serviks. 

Gusi Anjeun 

Lelembut, permén karét getih; halitosis nyeri! Kasakit karét mangrupikeun panyabab utama leungitna waos. Upami anjeun ngaroko, maka anjeun 2 kali sigana gaduhna, sareng beuki lami ngaroko, résiko anjeun langkung luhur. 

Otak Anjeun

Upami anjeun ngaroko, maka anjeun langkung ti 3 kali sigana stroke - gumpalan getih dina uteuk anu tiasa nyababkeun sababaraha masalah, kalebet paralisis raray, visi kabur, gangguan jalan, sareng kadang maot. Anjeun ogé langkung condong ngagaduhan tingkat tekanan getih, anu tiasa nyababkeun sababaraha aneurisma otak. Ieu nalika témbok pembuluh getih dina pikiran anjeun balon kaluar. Éta tiasa bocor atanapi peupeus sareng nyuntik getih kana jaringan anu caket.

System pencernaan 

Borok péptik, Panyakit Crohn, polip titik, pankreatitis (peradangan dina pankréas anjeun), sareng kanker pankreas mangrupikeun sababaraha panyakit anu aya hubunganana sareng pencernaan anjeun langkung gampang didamel upami ngaroko. Anjeun 35 rawan kéngingkeun diabetes mellitus tipe 2, anu mangaruhan ati sareng pankréas. 

bayah 

Kanker paru-paru - dikaitkeun sareng roko persén waktos - mangrupikeun panyabab utama maotna kanker di Amérika Serikat dina lalaki sareng awéwé sami. Roko ogé ngajantenkeun seueur kanker sanés panginten, sapertos kanker dina sungut, ati, ginjal, kandung kemih, pankreas, lambung, titik, sareng dubur. Tambih Deui mangrupikeun panyabab utama COPD (panyakit paru obstruktif kronis), sakumpulan panyakit anu ngarusak kantung hawa alit dina bayah. 

jajantung 

Roko mangrupikeun panyabab penting panyakit koronér, dimana langkung seueur urang di Amérika Serikat maot tina kanker. Éta gagancangan sareng ngahususkeun arteri anjeun, sareng éta ngabalukarkeun getih anjeun kentel sareng ngabekukan, anu tiasa nyababkeun infark miokardial.

Entong ngantosan deui

Anjeun moal aya di situs ieu upami anjeun teu gaduh hasrat hirup bebas haseup.

Pesen Tabex anjeun ayeuna!