Perokok gaduh résiko langkung luhur pikeun katépaan COVID-19

Ngeunaan Roko


Kumaha ngaroko ngarusak awak anjeun

Roko roko haseup pisan ngarusak kaséhatan anjeun. Teu aya jalan anu aman pikeun ngaroko rokok. Ngarobih roko anjeun ku ngagunakeun stogie, pipa, atanapi shisha moal ngabantosan anjeun pikeun nyingkahan résiko kaséhatan.

Rokok ngandung sakitar 600 elemen, anu seueur bahkan tiasa dipanggihan dina korék api sareng cangkang. Nalika unsur-unsur ieu kaduruk, éta ngahasilkeun langkung ti 7, 000 bahan kimia, konséntrasi dina American Lung Association. Seueur bahan kimia éta ngabahayakeun sahenteuna 69 diantaran aya hubunganana sareng kanker.

Di United Says, tingkat maotna pikeun tukang ngaroko nyaéta 3 kali langkung seueur tibatan jalma anu henteu pernah ngaroko roko roko. Sabenerna, Pusat Kontrol sareng Pencegahan Panyakit (CDC) nyatakeun yén ngaroko mangrupikeun "alesan anu tiasa dicegah tina maot" anu paling umum di Amérika Serikat. Kusabab pangaruh ngaroko panginten henteu langsung, masalah sareng cilaka tiasa lami. Hal anu saé nyaéta lirén ngaroko tiasa ngabalikeun seueur hasilna.

Sistem hariwang

Salah sahiji bahan dina roko nyaéta ubar anu ngarobih suasana haté anu disebut nikotin murni. Nikotin nyata ngahontal uteuk anjeun dina sababaraha detik sareng ngajantenkeun anjeun langkung épisién bari. Tapi sabab pangaruh éta pareum, anjeun raos capé sareng hoyong langkung. Nikotin nyata ngabentuk watek pisan, naha sababna jalma-jalma mendakan ngaroko hésé pisan pikeun dieureunkeun.

Penarikan fisik tina nikotin asli tiasa ngarugikeun padamelan kognitif anjeun sareng nyababkeun anjeun karaos hariwang, bangor, sareng déprési. Karugian ogé tiasa nyababkeun nyeri sirah sareng rileks.

Sistem réspirasi

Nalika anjeun ngambekan haseup, anjeun ngonsumsi bahan kimia anu tiasa ngarugikeun daérah paru-paru anjeun. Antukna, karuksakan ieu ngahasilkeun sababaraha masalah. Babarengan inféksi tambihan, jalma anu ngaroko rokok aya kamungkinan luhur pikeun kaayaan paru-paru anu teu tiasa dibalikkeun sapertos:

emfisema, cilaka kantung hawa di daérah paru-paru anjeun

bronchitis terus-terusan, kembung jangka panjang anu mangaruhan liner tina saluran nguseupan sareng ngaluarkeun napas tina bayah

kasakit paru obstruktif kronis (COPD), sababaraha panyakit paru-paru
panyakit paru-paru

Karugian produk bako tiasa nyababkeun kamacetan langsung sareng nyeri sistem pernapasan upami henteu, daérah paru-paru anjeun sareng saluran udara ngamimitian ngarawat. Perbaikan nyiptakeun lendir pas saatos lirén ngaroko roko mangrupikeun tanda optimis yén napas anjeun pasti pulih.

Barudak anu kolotna ngaroko rokok langkung rentan ti batuk, ngahiang, sareng épisode asma tibatan barudak anu kolotna henteu. Salaku tambahan, aranjeunna umumna ngagaduhan tingkat pneumonia sareng bronchitis anu langkung luhur.

Roko ngaroko haseup ngarusak sakabéh program kardiovaskular anjeun. Roko nyababkeun kapal aliran getih janten pageuh, anu ngawatesan aliran sirkulasi getih. Salami waktosna, penyempitan anu lumangsung, sareng karusakan dina saluran aliran getih, tiasa nyababkeun panyakit arteri periferal.

Roko roko ogé ningkatkeun tekanan aliran getih, ngaleuleuskeun rohangan struktur témbok kapal aliran getih, sareng ningkatkeun pembekuan aliran getih. Sateuacanna, ieu ningkatkeun résiko anjeun stroke jantung.

Anjeun ogé ngagaduhan résiko ningkat tina masalah tengah condong upami anjeun kantos ngalaman bedah sidestep pusat, mogok tengah, atanapi stent anu aya dina kapal getih.

Roko roko henteu ngan ukur mangaruhan kaséhatan kardiovaskular anjeun, tapi ogé kaayaan kasihatan jalma-jalma di sakuriling anjeun anu henteu ngaroko. Publisitas pikeun rokok kadua ngagaduhan résiko anu sami pikeun anu teu ngaroko kusabab saha waé anu bakal ngaroko roko. Bahaya kalebet stroke jantung pusat, serangan pusat, sareng panyakit pusat.

Sistem integumentary (kulit, rambut garing, sareng kuku)

Tanda-tanda roko anu langkung ageung ngalibatkeun liang kulit sareng parobihan kulit. Bahan-bahan dina rokok nyatana ngarobih struktur kulit anjeun. Tawaran panilitian ayeuna nunjukkeun yén ngaroko rokok sacara signifikan naékkeun résiko karsinoma sél skuamosa (kanker kulit).

Kuku sareng kuku jari anjeun sanés perlindungan tina akibat tina ngaroko. Roko naekeun kamungkinan inféksi kuku jamur.

Buuk awon ogé kapangaruhan ku nikotin asli. Panilitian anu langkung lami mendakan nambihan leungitna kiriting, leungitna botak sareng kulawu.

Sistem gastrointestinal

Roko roko ningkatkeun résiko tina sungut, tikoro, laring, sareng kanker esofagus. Perokok ogé gaduh tingkat kanker pankreas anu langkung seueur. Malah anu "ngaroko tapi henteu nguseup" nyanghareupan résiko anu langkung ageung tina kakeueut sungut.

Roko ogé nawiskeun pangaruh kana insulin, anu ngajantenkeun langkung kamungkinan anjeun bakal katahanan résistansi insulin. Éta nempatkeun anjeun langkung résiko diabetes tipe 2 ogé komplikasi, anu sigana bakal berkembang dina tingkat anu langkung gancang tibatan pikeun jalma anu ogé henteu ngaroko.

Sistem seksualitas sareng réproduktif

Nikotin asli mangaruhan aliran getih ka daérah séks boh awéwé boh lalaki. Dirancang pikeun lalaki, ieu tiasa ngirangan kinerja kagiatan séks. Pikeun kéngingkeun awéwé, ieu tiasa nyababkeun henteu puaseun hubungan séks ku ngan saukur ngirangan turunna gesekan sareng kamampuan ngahontal klimaks. Roko ogé tiasa nurunkeun kadar hormon séks séksual dina lalaki sareng awéwé. Ieu panginten tiasa ngirangan minat séks.

Nyandak

Nyegah ngaroko nangtang, nanging, dokter anjeun tiasa ngabantosan anjeun ideu. Nyuhungkeun aranjeunna pikeun saran. Aya sababaraha rupa ubar teu resep sareng resép anu ngadukung anjeun kaluar. Anjeun ogé tiasa ngarobih kana panilitian gencatan patempuran roko urang, anu sering ngagaduhan naséhat, laporan ti anu sanés, sareng seueur deui. Anjeun badé mendakan kauntungan anu pondok sareng anu tahan lami pikeun lirén ngaroko. Kusabab ngaroko rokok mangaruhan program jalma seueur, milarian strategi pikeun kaluar mangrupikeun tahap utami anjeun tiasa mertimbangkeun hirup anu langkung panjang sareng langkung raoseun.

Naha saur anjeun ieu masih katingalina kerén?

Entong ngantosan deui

Anjeun moal aya di situs ieu upami anjeun teu gaduh hasrat hirup bebas haseup.

Pesen Tabex anjeun ayeuna!